Skriftemålet

Gud siger til alle mennesker hver dag, at han ønsker at vi kommer Ham nær – uanset hvad vi har gjort i vores liv. Gud tilgiver!

Tilgivelse er en gave, men hvis vi ikke tager imod gaven, så afviser vi Gud. Den måde vi modtager tilgivelsen på, er ved at vi husker de synder og overtrædelser vi har begået, for det er dem Gud tilgiver. Hvis vi nægter, at vi har gjort noget forkert, så nægter vi også at blive tilgivet.

Derfor skal vi tænke grundigt over, om vi har gjort noget forkert. Og hvis vi kommer i tanke om noget, så skal vi skrifte hos præsten, men kun hvis vi angrer det. At angre betyder nemlig, at man er ked af det man har gjort, og fortryder det. Man skifter sind fra at være én der for eksempel lyver, til at være én der taler sandt.

Vi kan tænke os grundigt om, ved at sætte os et stille sted og give os tid til det. Vi kan desuden læse i Bibelen eller i kristne bøger for at få vejledning. Vi kan også bede til Gud. Vores anger kan handle om noget vi har gjort i forhold til

  • Gud – at vi ikke har æret Gud, at vi ikke har bedt, ikke gået i kirke eller andet
  • Andre mennesker – at vi har været ukærlige, har løjet, hadet, bagtalt, stjålet, har været utro o.s.v.
  • Sig selv – at vi har dårlige vaner, dårlige ønsker, har gjort grimme ting, er grådige, ligeglade o.s.v.

Når vi har skriftet hos præsten, siger han syndsforladelsen. Det betyder, at præsten på Jesus Kristus vegne siger, at vi er tilgivet.

Først når præsten har givet syndsforladelsen, kan man gå til nadver.

Er der noget, der ikke kan tilgives? Du kan komme med alt til præsten! Jesus tilgav også disciplen Peter, da han nægtede, at han kendte Jesus, mens Jesus blev pint af soldaterne, og Jesus havde også tilgivet Judas´forræderi, men Judas begik selvmord, fordi han ikke troede på Guds tilgivelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: