Skabelsen

Gud skabte verden på 6 dage. Først skabte han himmelen og jorden. Men der var mørkt og jorden var tom og fyldt med vand. Så skabte Han lyset. Senere samlede Han vandet, så jorden kom frem, og på den skabte han planter og dyr. Til sidst skabte Han mennesket i sit eget billede. Det er skabelsesberetningen.

Det lyder smukt men også mærkeligt, når der nu på jorden findes så mange tegn på, at livet har udviklet sig over flere milliarder af år. Men vi skal heller ikke forstå skabelsesberetningen som et fotografi – men som et maleri, som udtrykker kunstnerens indtryk. I gamle dage målte mennesker ikke alting nøjagtigt op i tid og størrelse. De seks dage er ikke 6 døgn, men langstrakte tidsfaser.

Gud skabte verden og livet – ikke på én gang og så færdig, men han bliver ved med at skabe. Levende væsner er ikke uforanderlige ligesom sten, men udvikler sig hele tiden. Vi fødes små, bliver store, bliver gamle og dør. Men menneskeheden forandrer sig også hele tiden selvom det foregår langsomt. Det samme med dyrene og det samme med Jorden og universet.

Alting forandrer sig hele tiden, fordi Gud ønsker det sådan – for Han har en plan med alting. Og Gud kender og elsker hver enkelt af os mennesker, og hver enkelt levende væsen i verden.

Reklamer

1 kommentar

  1. Jean Frey said,

    28. november 2013 hos 23:38

    Smuk udlægning !


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: