Præstevielsen

I Kirken er der mange opgaver, der skal udføres. Den vigtigste opgave i en menighed tager præsten sig af. Udover præsten er der som regel også diakonen og læseren. Den der leder de troende er biskoppen, men fordi han har mange menigheder under sig, er det ikke så tit man ser ham.

For at man kan få lov til at tjene i kirken, skal man vies til det, og det sker ved præstevielsen, som også kaldes håndspålæggelsen, fordi biskoppen lægger sin hånd på den nye præsts hoved.

Jesus viede apostlene til at drage ud i verden og fortælle om det glædelige budskab og udbrede Kirken. På samme måde viede apostlene igen andre til at varetage præsteopgaven. Og sådan er det blevet ved lige siden. Det vil sige at den velsignelse Jesus gav til apostlene, er givet videre til alle de mennesker, der tjener i Kirken i dag!

I virkeligheden er det Jesus, der fortsat er Kirkens eneste og højeste præst. Men gennem præstevielsen får andre til opgave at være præst på vegne af Jesus. Derfor kysser vi præstens hånd, for det er ikke præsten vi ærer, men Jesus vi kysser og bøjer os for.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: