Dåben og myronsalvningen

Jesus indstifter dåben ved sin egen dåb.

I dåben forsvinder man i vandet, hvor man ikke kan trække vejret, men så dukker man op igen og trækker vejret påny. Den gamle udgave af én selv dør, og man bliver født igen til et nyt liv, ligesom Jesus døde på korset og derefter genopstod. Dåben renser den gamle synd væk, så man kan leve det evige liv i Kristus.

Uanset om man er barn eller voksen, skal præsten dykke én helt ned i vandet tre gange i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Straks efter dåben, går præsten videre til Myronsalvningen. Præsten salver den døbte med myronsalven, som dermed får Helligånden som gave. I det Gamle Testamente var de store profeter og konger salvede, men i den ortodokse kirke er alle salvede, og har dermed muligheden for at være Jesu apostle, som kan fortælle andre mennesker om sandheden.

Myron er en olie, der indeholder 40 forskellige udtræk fra planter, hvilket symboliserer Helligåndens mange forskellige gaver. Præsten tegner kors med salven på pande, øjne, øren, læber, bryst, hænder og fødder, mens han udtaler: “Dette er seglet på Helligåndens gave. Amen”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: