Hvad må man ikke?

Alt er tilladt, men ikke alt gavner! Sådan skriver Apostlen Paulus.

Gud har virkelig givet os frihed til at vælge selv, og vi er som kristne ikke underlagt morallove, vi skal følge til punkt og prikke. Loven skal være i vores hjerte, og det betyder, at vi skal afgøre med vores samvittighed, kærlighed og viden, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Og fordi det er menneskeligt at fejle, skal vi bede Gud om hjælp til at tage de rigtige beslutninger.

Jesus helbredte syge på sabbatten, hvor man efter jødernes lov ikke må foretage sig noget som helst. Men Jesus sagde, at jøderne havde misforstået formålet med loven, og at de misbrugte den til at lægge urimelige byrder på hinanden. Kærligheden holder aldrig fri – heller ikke på sabbatten.

Nogle vil sige, at alt ikke er tilladt, for vi har de 10 bud. Men når vi har forstået de 10 bud, behøver vi ikke at tænke over dem, så ligger de i vores hjerte.  Så ved vi for eksempel, at det er imod Gud at lyve og stjæle.

Når Paulus skriver, at alt ikke gavner, mener han gavner i forhold til at komme Gud nær. Og det er det, der er meningen med det kristne liv. For eksempel er det tilladt at glo på fjernsyn hele dagen, og at spise en masse slik – men det gavner ikke. Tværtimod sløver det hjernen og slider på kroppen. Det er også tilladt at prale, men det gavner dig ikke at prale, for så glemmer du bare, at alt hvad du har, kommer fra Gud.

Som kristen skal man altså ikke leve på en bestemt kedelig måde. Der er mange måder man kan leve på, og som et frit menneske, skal man heller ikke hele tiden gå og tænke på, hvad man må og ikke må, fordi man er bange for, hvad andre tænker om én. Man skal tænke med hjertet!

Reklamer

2 kommentarer

  1. Julius said,

    6. juni 2013 hos 22:09

    En smuk fortolkning, lad hjerte fører vejen. Gud er hærlighed.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: