Ægteskabet

Hellighed er ikke noget man selv ejer og har, men noget Gud giver til alt Han har skabt. Derfor kan vi bede om, at præsten velsigner vores hus, køretøj, dyr og meget andet.

Det er også meget vigtigt, at to kærester, der ønsker at dele deres liv med hinanden i et ægteskab, kommer til kirken for at få deres indbyrdes kærlighed velsignet af Gud. Det betyder også, at deres kærlighed ikke bare skal handle om, at de er “vilde” med hinanden, men at kærligheden mellem dem skal være dyb og langtidsholdbar – kærligheden skal være hellig. Jesus sagde, at mand og kvinde skal blive “ét kød”, så de ikke længere er to adskilte mennesker, men en enhed.

Gud velsignede Adam og Eva og sagde: “Bliv frugtbare og mangfoldige og opfyld jorden”. Ægteskabets mysterie handler altså også om at få børn. Sex er også en hellig gave fra Gud, og derfor må den ikke misbruges.

Under brylluppet udveksler bruden og brudgommen først ringe, som jo er tegn på at de hører sammen. Bagefter bliver de kronet med en martyrkrone, fordi man i ægteskabet må ofre sig for den anden. Og så drikker de begge af en kop med vin, da de skal dele livet med hinanden.

Man bliver gift for livet, men nogle gange kan det ske, at den ene dør, eller at ægteskabet går i stykker. Fordi vi mennesker er svage, og kommer til at synde, så er der mulighed for, at man kan blive gift for anden gang, og måske endda for tredie gang, men ikke flere gange.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: