Himmelfarten og Pinsen

Efter at Jesus er genopstanden, er Han ofte sammen med disciplene. Efter 40 dage fortæller Han dem, at de skal gå rundt til alle lande og gøre alle folkeslag til Hans disciple, og døbe dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Derved bliver disciplene apostle, som betyder udsendinge.

Men inden de tager afsted, skal de vente på at Helligånden kommer til dem. Så bliver Jesus taget op til himlen, hvor Han skal sidde ved Gud Faders højre hånd. Og det er ikke kun Jesus, der skal sidde sammen med Faderen. Han ønsker, at vi alle skal komme til Gud og forene os med Ham.

Ti dage efter, hvor apostlene er samlede, kommer der tunger af ild ned over deres hoveder, og man kan høre en mægtig susen. Det er Helligånden, der kommer ned over apostlene. Omkring dem står der folk fra mange forskellige lande, som er på pilgrimsfærd til Jerusalem. Apostlene begynder at tale til dem på deres eget sprog, og pilgrimmene undrer sig, for hvordan kan apostlene have lært det? Men Peter minder dem om, at profeten Joel har forudsagt det.

Pinsen er starten på den kristne kirke. Kirken, som er for hele verden (katolsk = for alt og alle), og som har bud til alle mennesker (apostolsk). Jesus går ikke længere rundt i blandt os, men Han er fortsat til stede i kirken og i den hellige nadver.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: