Gudsmoder Jomfru Maria

Jesus mor Maria kalder vi også for Guds mor. Det er på en måde mærkeligt, for Gud kan naturligvis ikke have en mor – Han har jo skabt alle mødre. Men vi siger Gudsmoder, for at understrege, at Jesus ikke kun er menneske men også Gud.

Jomfru Maria er også et menneske ligesom dig og mig. Vi ærer hende mest af alle de hellige, fordi hun sagde ja til at blive Guds mor. Gud valgte hende til at føde Hans søn, fordi hun elsker Gud uendeligt meget.

En engel kom en dag til Maria, og sagde at Gud ønskede, hun skulle føde Hans søn. Det kalder vi “Marias bebudelse”, som betyder, at Maria får besked fra Gud. Bebudelsen fejrer vi den 25. marts – 9 måneder før juledag, hvor Kristus bliver født.

Da Maria var en ganske lille pige, kom hun til at bo i jødernes tempel i Jerusalem. Hendes far Joakim og hendes mor Anna var meget gamle, da de fik hende, og som tak til Gud, fordi Han opfyldte deres ønske, overlod de hende til templet, hvor hun voksede op. Vi fejrer, at Maria bliver ført ind i templet, den 21. november.

Maria voksede altså op som en slags nonne, og hun ønskede kun at tjene Gud. Men jøderne havde en regel om, at når pigerne blev en vis alder, så skulle de giftes. Hun blev forlovet med Josef, der var meget ældre end hende selv, men hun ønskede ikke at få børn med ham, fordi hun kun længtes efter Gud. Helligånden kom til hende og “overskyggede” hende, og dermed blev hun gravid. Josef blev “stedfar” for Jesus.

Efter bebudelsen rejste Maria til sin slægtning Elisabeth, der også var gravid og ventede Johannes Forløberen og Døberen. Da hun ankom gjorde Johannes et ordentligt hop inde i maven på Elisabeth, fordi han vidste at det var Kristus, der kom. Så begyndte Maria at synge: “Min sjæl ophøjer Herren, og min ånd fryder sig over Gud, min frelser! Han har set til sin ringe tjenerinde. For herefter skal alle slægter prise mig salig, thi den Mægtige har gjort store ting mod mig.”

Maria fulgte Jesus på nogle af hans vandringer rundt i jødernes land. Hun var også tilstede, da Jesus blev korsfæstet. Da bad Jesus sin mest elskede discipel Johannes, om at tage sig af Maria som sin egen mor.

Disciplene elskede Maria meget, og var sammen med hende, da hun døde. Det kalder vi “Marias hensoven”, og mindes den 15. august.

Reklamer

5 kommentarer

 1. 11. oktober 2016 hos 07:03

  Amen

 2. Anne-Marie Møller said,

  13. maj 2017 hos 13:19

  Der er da meget selvopfundet her. Det er da så ubibelsk som noget.

  • Kristian said,

   1. januar 2018 hos 10:55

   Nej, jeg har ikke fundet på noget her, men alle er frie til selv at søge oplysninger 🙂 Se også mit næste svar.

 3. kigosite said,

  2. august 2017 hos 07:41

  Hej

  Spændende læsning:)
  Jeg har et spørgsmål:
  Hvor kommer informationen om Marias barndom fra? Hvilke kilder har vi om Maria udover Bibelen?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: