Judas, Pilatus og Herodes

Der er tre mænd, vi særligt husker, når vi tænker på, at Jesus blev taget til fange, anklaget, pint og korsfæstet.

Judas var én af de 12 disciple. Han gik rundt i landet på lige fod med de andre, og han blev også udsendt for at prædike ligesom de andre. Han havde en særlig opgave: at passe deres fælles penge, men han blev mistænkt for at tage nogle af pengene til sig selv. En dag går han hen til jødernes præster, og tilbyder at fortælle dem, hvordan de kan fange Jesus, hvis de vil give ham 30 sølvmønter. Præsterne ønskede nemlig at lukke munden på Jesus, fordi han afslørede at de var falske. Judas kommer sammen med soldaterne, og viser dem hvem Jesus er ved at kysse ham. Efter at Jesus er blevet korsfæstet, fortryder Judas, og smider pengene efter præsterne, hvorefter han begår selvmord.

Efter at soldaterne har taget Jesus til fange, bliver han forhørt af Pontius Pilatus, som er statholder for Rom. Palæstina var ligesom mange andre områder omkring Middelhavet besat af romerriget, og kejseren af Rom havde udsendt Pilatus for at styre landsdelen Judæa, hvor Jerusalem var hovedstad. Pilatus mente ikke, at Jesus havde begået nogen forbrydelse, og hans kone havde advaret ham mod at dømme Jesus, fordi hun havde haft en drøm om det om natten. Derfor lader Pilatus soldater piske Jesus for at tilfredsstille jøderne, og derefter sendte han Ham til Herodes.

Herodes var konge over landsdelen Galilæa, som Jesus kom fra. Han bliver glad over at se Jesus, for han var nysgerrig og ville gerne stille ham en masse spørgsmål. Men Jesus er helt tavs og vil ikke svare. Så bliver Herodes fornærmet, og giver Jesus en smuk kongekappe på for at gøre grin med Ham. Derefter sender han Jesus tilbage til Pilatus.

Pilatus ved ikke hvad han skal gøre, så han beder jødernes præster og politikere om at komme til møde. De kræver, at Jesus skal korsfæstes, og selv om Pilatus bliver ved med at sige, at Jesus er uskyldig, så råber de, at Han skal korsfæstes. Til sidst giver Pilatus efter, og beder soldaterne føre ham til korset.

Det mærkelige er, at disse tre mænd sikkert ikke ønskede, at Jesus skulle dø. Men de var alligevel med til det.

Der var også to andre mænd nemlig Annas og Kajfas, som var ypperstepræster for jøderne. Det vil sige, at de var ledere for de andre præster. Det var dem, der stod bag, at Jesus blev korsfæstet. Det var fordi, Jesus sagde, at Han er Guds søn, for jøderne ville ikke acceptere, at et menneske kan komme fra Gud. Men faktisk forudsagde de gamle profeter, at der skulle komme en Messias, der skulle frelse jøderne og alle mennesker. Den virkelige grund var derfor, at Jesus anklagede præsterne for ikke at tilhøre Gud, men at de kun lod som om. Præsterne var bange for at blive afsløret og miste deres status og magt.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: