Livet som kristen

Reklamer

3 kommentarer

 1. Benjamin said,

  27. marts 2011 hos 13:17

  Hej jeg tænkte egentlig lidt på om der er noget man kan gøre når der ikke findes nogle ortodokse kristne i nærheden af hvor man bor.

 2. Kristian said,

  27. marts 2011 hos 16:12

  Kære Benjamin.

  Jeg forstår dit spørgmål sådan, at du spørger til, hvordan du kan sætte dit kristenliv mere i system, når du ikke lige har andre ortodokse i nærheden, som du kan gøre det sammen med.

  Det er naturligvis ikke så nemt, når man ikke uden videre kan tage del i et fælleskab, men der er alligevel meget at gøre.

  Du kan for eksempel bede morgen- og aftenbøn. Jeg foreslår, du køber den danske bønnebog hos fader Poul. Hvis du synes, at det er uoverkommeligt med alle bønnerne, så kan du nøjes med dem, du synes der passer dig.

  Du kan læse dagens bibeltekster. Hos fader Poul kan du også bestille en liturgisk kalender med referencerne. Du kan også finde dem på fx http://goarch.org/.

  Du kan holde fasten og fejre helligdagene. Her er kalenderen også til hjælp.

  Det er en god ide at have et hjemmealter. Det kan være på et hjørne af skrivebordet eller på en kommode, og der behøver ikke at være mere end én ikon. I det hele taget skal man vogte sig for ikke at gå efter det “perfekte”. Det er bedre at starte stille og roligt. Kristenlivet er som bekendt en “vej”. Ikoner kan også købes hos fader Poul, og skal indvies i forbindelse med en liturgi.

  Så er det også en god støtte at læse bøger. Måske burde jeg lave et opslag på hjemmesiden om gode bøger. Mange gængse bøger er desværre ikke så nemt tilgængelige.

  Hvis du ønsker at deltage i en højtid i Lyngby, kan der formentlig arrangeres samkørsel og privat overnatning.

  Hvis det ikke var det du mente, må du skrive igen 🙂

  Kærlig hilsen Kristian

 3. Benjamin said,

  27. marts 2011 hos 16:27

  Kære Kristian.
  Mange tak for svaret. Jeg har faktisk allerede anskaffet mig mange af de ting som du nævner og fader Poul har sagt at jeg bare skal skrive hvis jeg tager mine ikoner med for at blive velsignet så han kan sørge for at have det nødvendige med. Jeg er glad for dine forslag vedrørende det at bede. Det er ganske rigtigt svært at bede men jeg prøver da:)
  Med hensyn til det at rejse til Lyngby er der ikke noget jeg hellere ville. specielt kunne jeg rigtig godt tænke mig at opleve påsken. men jeg er bange for at det bliver meget svært. jeg bor i vestjylland og indtil videre har jeg kun været i stand til 2 gange at overvære en liturgi i Århus hvor jeg til gengæld har snakket meget med f. Lazarus.
  Jeg glæder mig til den dag hvor jeg vil kunne deltage i de hellige mysterier (og at kunne have et regelmæssigt gudstjenensteliv) men indtil videre må jeg prøve på egen hånd for jeg kender ingen ortodokse kristne udover dem jeg har mødt i århus.
  Jeg takker endnu en gang for dit svar og håber at vi vil kunne mødes en dag ude i fremtiden:)

  Med venlig hilsen Benjamin.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: