Jesus bliver døbt og står frem som Kristus

De første år af sit liv lever Jesus et stille liv i byen Nazaret. Han bliver tømrer ligesom sin stedfar Josef. Da han er 30 år træder han offentligt frem. Han tager til Jordanfloden, hvor Johannes Døberen døber de mennesker, der vil omvende sig.

Da Jesus viser sig foran Johannes og Israels folk, vil han døbes, til stor undren for Johannes. Han ser nemlig straks at Jesus er Frelseren som jøderne venter,  og forstår ikke, at Jesus har brug for dåb. Men Jesus beder alligevel om dåben, for Han ønsker at tage del i almindelige menneskers liv.

Mens Jesus bliver døbt, åbner himlen sig, og Guds Ånd daler ned som en due, og en stemme  lyder oppefra:  “Denne er min Søn”. Gud Faderen præsenterer verden for sin Søn.

Johannes har allerede fortalt, at Messias også skal døbe, dog ikke med vand men med Helligånd. Da Jesus bliver døbt, helliggør han derfor samtidig alt vand og alt det skabte.  Dette fejrer vi den 6. januar, som også kaldes Teofani og Den store vandindvielse. Teofani betyder at Gud viser sig for os, og ved vandindvielsen bliver vandet helligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: