Gud er kærlighed

Alt hvad Gud gør, kommer fra Hans kærlighed. Gud har skabt hele verden af kærlighed.

Når en mand og en kone elsker hinanden og ønsker sig børn, er det fordi de elsker med den kærlighed, vi alle har fået fra Gud. At få børn er faktisk at være med til at skabe.

Overalt i Bibelen kan man læse om Guds kærlighed. Især i det nye testamente. Det er ikke bare den lille kærlighed, som når vi er søde og rare ved hinanden. Det er en kærlighed, som er så stor, at vi endda kan elske vores fjender. Og vi skal også vise det i praksis, ved at give vores fjender mad og drikke, hvis de har brug for det. Hvis man hader et andet menneske, kan man ikke samtidig elske Gud.

Jesus siger, at det vigtigste for mennesker er, at “elske Herren din Gud af hele dit hjerte, af hele din sjæl, af hele dit sind og af hele din styrke”. Alle andre bud følger af dette bud – for eksempel at man ikke må stjæle, lyve o.s.v. Det andet bud, som er lige vigtigt som det første, og som kommer ud af det første, er at elske sin næste som sig selv. Vores “næste” er de andre mennesker vi kender: din søster, din nabo og din ven. De er alle som dig, vi er alle Guds børn. Kærligheden binder Gud og mennesker sammen. Jesus siger også, at hvis man har været ond ved for eksempel et barn, så har man været ond imod Jesus.

Hvis en person hjælper andre, men ikke gør det af kærlighed, så er det ingen hjælp. Det er for eksempel, hvis man giver et barn slik for at holde mund, eller man gør en tjeneste og kræver noget til gengæld. Gud er ikke med i det, f0r kærlighed er ligesom at bede til Gud. Sådan en hjælp skyldes som regel egoisme.

Ægte kærlighed kræver ikke noget til gengæld! Man ønsker bare at give og give til den man elsker. Hvis en mand og kone elsker hinanden sådan, så kan deres ægteskab holde til alle problemer.

Den, der virkelig elsker, er tålmodig. For eksempel er de fleste forældre meget tålmodige med deres små babyer, selvom de griser i lang tid og kræver meget hjælp. Forældrene vil også elske deres børn, lige meget hvad de gør, og de klarer sig godt i skolen, eller laver ulykker om aftenen. Forældrene holder ud, og håber det bliver bedre. Omvendt bliver forældrene heller ikke misundelige på deres børn, hvis de bliver meget dygtigere og rigere, end de selv er blevet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: