Noahs ark

Noah var en retfærdig mand, i en verden der havde vendt sig væk fra Gud. En dag får han besked fra Gud om at bygge et kæmpe skib – en ark, og i den samle alverdens dyr en af hvert køn. Det lykkes ham at bygge skibet, og så begynder det at regne. Der bliver en kæmpe oversvømmelse, der drukner alt liv, der går på jorden, og som dækker selv de højeste bjerge. Da regnen holder op, synker vandet igen, og arken lægger sig på det høje bjerg Ararat.

Hvorfor tillod Gud, at livet skulle drukne?

Fordi Gud har skabt menneskene og verden til at høre sammen med Gud. Når mennesket river sig løs fra Gud og glemmer Ham, så mister mennesket sin særlige mening. Mennesket mister også sin hellighed, og det samme gør alt det mennesket har med at gøre. Derfor valgte Gud at drukne verden og begynde forfra med Noah. Måske har der blandt de druknede også været andre retfærdige – i hvert fald har de små børn været uskyldige. Dem har Gud taget til sig.

Efter syndfloden lovede Gud aldrig at udslette menneskene igen.

Noahs historie minder meget om i dag. De fleste mennesker lever helt uden Gud, og mange handler ondt, fordi de er ligeglade med Guds vilje. Det er den oversvømmelse vi må leve under, men vi har en ark – og det er Kirken.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: