Hvem er salig?

Ordet “salig” betyder, at man har fået lykke fra Gud.

Jesus gik med sine disciple fra by til by og prædikede og helbredte syge. En dag var der på et bjerg mange mennesker, der var kommet for at høre ham. Så sagde han til dem:

Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres.
Salige er de, som sørger, for de skal trøstes.
Salige er de sagtmodige, for de skal arve jorden.
Salige er de, som hungrer og tørster efter retfærdigheden, for de skal mættes.
Salige er de barmhjertige, for de skal møde barmhjertighed.
Salige er de rene af hjertet, for de skal se Gud.
Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.
Salige er de, som forfølges på grund af retfærdighed, for Himmeriget er deres.
Salige er I, når man på grund af mig håner jer og forfølger jer og lyver jer alt muligt ondt på.
Fryd jer og glæd jer, for jeres løn er stor i himlene; således har man også forfulgt profeterne før jer.

Disse ord kommer helt i begyndelsen af det nye testamente, og det er fordi, Jesus her ultrakort fortæller evangeliet, det glade budskab. Her kan vi lære, hvordan man kommer Gud nær, og kommer ind i Hans rige – trin for trin.

Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres.

Første trin er at være “fattig i ånden”. Det betyder, at man ikke skal være klog, smart og rig for at blive lykkelig. Det er de beskedne og ydmyge, som kommer i Himmeriget.

Salige er de, som sørger, for de skal trøstes.

Når vi er ydmyge, kan vi også mærke andre menneskers sorg, og hvis vi virkelig kan mærke den sorg, vil vi gerne hjælpe. Den der sørger, kan også mærke hvad, der piner andre mennesker, men Gud trøster dem der sørger.

Salige er de sagtmodige, for de skal arve jorden.

Hvis man sørger over synden, bliver man sagtmodig, som betyder at være stille og mild. Det er det modsatte af, at råbe op og protestere, men det er ikke det samme som at være bange og fej. Jesus var sagtmodig, da han red på et æsel ind i Jerusalem Palmesøndag. Han red ikke på en stor og flot hest, men på et lille æsel. De første kristne blev forfulgt for deres tro og blev pint og dræbt, men de var sagtmodige, og til sidst arvede de kristne jorden!

Salige er de, som hungrer og tørster efter retfærdigheden, for de skal mættes.

Når man bærer sorg, så ønsker man også inderligt, at årsagen til sorgen må forsvinde. Man mærker hvor uretfærdigt det er, og tørster efter retfærdighed – at det onde ikke må ske igen. Og sådan vil det gå til sidst, for Gud er stærkere end al ondskab.

Salige er de barmhjertige, for de skal møde barmhjertighed.

Men at tørste efter retfærdighed, er ikke at tørste efter hævn! At være barmhjertig er ikke kun at være god ved dem, som vi synes er gode. Det er at være god ved dem, der synder! Jesus var var god ved prostituerede, romerske soldater som undertrykkede jøderne, og tolderne som tog penge fra jøderne for at give dem til romerne.

Salige er de rene af hjertet, for de skal se Gud.

At have et rent hjerte betyder, at man ikke ønsker hævn, og slet ikke ønsker at tage noget fra andre. Det er, at man aldrig tænker ondt om andre, og ikke frygter nogen fare, fordi man stoler på Guds kærlighed. Gud har sagt, at mennesker ikke kan se ham uden at dø. Men tænk! Mennesker uden synd i hjertet skal alligevel se Gud.

Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.

Først når man har klatret op af de første seks trin, kan man nå det 7. trin og blive én, der stifter fred. Det betyder, at man kan få mennesker, der er sure på hinanden, til at holde af hinanden! Man kan hjælpe mennesker med at tilgive, at en anden har såret dem og mishandlet dem. Og så får de mennesker fred indeni. Man kan få mennesker, der slås, til at se sagen fra den anden side, og holde op med at slås. Og man kan få mennesker, der ikke bryder sig om deres nabo, bare fordi hun kommer fra et andet land, til at blive glad for sin nabo. Det kræver en person, der har et rent hjerte.

Salige er de, som forfølges på grund af retfærdighed, for Himmeriget er deres.

Jesus gjorde aldrig noget ondt mod nogen. Alligevel blev Han forfulgt og til sidst hængt op på et kors til Han døde. Sådan er der mange kristne, der er blevet forfulgt på grund af deres tro på Jesus Kristus. Vi kan også være forfulgt, hvis nogen mobber os, fordi vi elsker Jesus. At blive forfulgt er hårdt, men det er også ligesom en medalje! Fordi det viser hvor trofaste, vi er overfor Jesus.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: