Faderen, Sønnen og Helligånden

Der findes kun én Gud. Han har skabt dig og mig. Han har skabt rummet, stjernerne, planeterne, vandet, jorden, luften. Han har skabt planter, dyr og mennesker.

Det eneste Gud ikke har skabt, er Ham selv. Gud har altid været der. Ingen har skabt Gud.

Vi siger “Han” om Gud, men Gud er hverken han eller hun. Grunden til at vi siger han, er at vi mangler bedre ord.

Gud er kærlighed, men hvad er kærlighed? Det er, når man elsker en anden person. Selvom der kun er én Gud, så er Gud delt i tre personer: Faderen, Sønnen og Helligånden, der elsker hinanden. Gud er tre-enig.

Det tror vi, fordi sådan har Gud vist sig for os. Han har vist sig som Jesus Kristus, der kom ned til os på jorden. Han har vist sig som Helligånden, der talte til profeterne, og som kom til disciplene i pinsen. Og Han har vist sig som Faderen, og det er fra Faderen, at Sønnen og Helligånden kommer.

Fader, Søn og Helligånden er altid enige. De er jo ikke adskilt fra hinanden. Men samtidig er de forskellige. Det er engang blevet sagt, at Sønnen og Helligånden er ligesom armene på kroppen.

Det er ikke noget et menneske, bare kan forstå og forklare. For os er det et mysterium, som vi kan grunde over og glæde os over, og forsøge at tage til os.

Reklamer

3 kommentarer

 1. Albert said,

  22. november 2014 hos 13:52

  Vi siger om Gud “HAN”, fordi Jesus siger “min far i himmelen”. Og der er mange steder i Biblen hvor der markeres at Gud er “Han”. Ikke fordi vi mangler bedre ord.

  Mvh
  Albert

  • Kristian said,

   22. november 2014 hos 17:42

   Vi ved jo intet om Gud selv, bortset fra at Han er treenig, men vi kan sige hvad Han ikke er. Vi ved at Gud ikke er en skabning, og at Han ikke er et væsen, svarende til de væsener, vi kender fra jorden. Han kan desuden ikke være hankøn, for hankøn giver ikke mening, hvis der ikke er et tilsvarende hunkøn. Køn i det hele taget er et begreb, der relaterer sig til dyrisk forplantning, og Faderen fødte Sønnen uden medvirken af et hunkøn. Grunden til at Gud benævnes “Han”, er at erkendelsen af, at Gud er én opstod, i patriarkalske samfund, og, tænker jeg, det at benævne Ham som “Den” eller “Det” ville være ringeagtende og ikke afspejle at Gud er en person.

 2. Albert said,

  23. november 2014 hos 13:50

  Det er heller ikke med mennesket jordisk forstand jeg mener at han er en “hankøn”. På hebraisk er der ikke noget der hedder “intetkøn”. Alle navnene på hebraisk er, enten hankøn eller hunkøn (semitisk sprog).
  Herren Kristus lærer Hans disciple, og os med, bønnen “Fader vore” og ikke “det/den vore i himlene”. og som jeg nævnet, der findes menge steder i Biblen hvor Gud er nævnt som “Han”.
  Dette er ikke menneskets opfindelse at kalder Gud for han, hvis man skal tror at biblen er Helligåndenes inspiration til dem der skrev den.Det er Helligånden der siger om Gud “Han”.
  Det ville heller ikke være svært for Jesus at siger (det andet) om sin far til jøderne. Men han siger bevidst “min far”.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: