Familien

Kernefamilien – far, mor og børn – er en meget vigtig del af det kristne liv.

En familie er ligesom en lille kirke. Fars og mors opgave er ikke kun at sørge for, at børnene får mad og drikke og har tag over hovedet, men også at lede dem på livets vej, og livets vej er Guds vej. Børnenes opgave er ikke kun at tage imod fars og mors omsorg og vejledning, men det er også at kunne sige tak og at ære far og mor (det 5. bud).

Alle i familien må øve sig i kærlighed til hinanden. Manden at tænke på sin kone og sine børn før sig selv, og konen at tænke på sin mand og sine børn før sig selv. Og børnene skal også lære at tænke på de andre før sig selv.

Kærligheden binder familien sammen

Når en mand og en kvinde vælger at blive gift, er de tit forelskede i hinanden. Fra det øjeblik, hvor de først begynder at elske hinanden, vil deres kærlighed hele tiden forandre sig. Selve forelskelsen fordamper som regel efter et års tid, men i et godt ægteskab vil deres kærlighed med tiden blive stærkere og dybere, de vil leve mere og mere for hinanden, og de vil lære hinanden mere at kende. Børnene vil være frugten af deres kærlighed, og udfordringer og problemer vil ikke svække men styrke deres bånd til hinanden.

Det er bedst for familien, hvis forældrene

  • elsker hinanden
  • er fælles om at tro på Gud
  • har et fælles liv i den lokale kirkes menighed
  • ønsker flere børn sammen
  • sørger for at deres børn lærer om Kristus
  • har meget kontakt med børnene
  • kan styre hvilke påvirkninger børnene bliver udsat for
  • og giver sig god tid i hverdagen.

Nogle gange går det galt, og faren og moren bliver skilt. Det er en stor sorg for børnene, og også for forældrene. I dag ender næsten halvdelen af alle ægteskaber med skilsmisse. En vigtig grund til det er, at mange forældre ikke synes at familien er lige så vigtig, som børnene synes. En anden grund er, at mange forældre går meget op i deres arbejde, så de ikke synes de har så meget tid til at tænke på ægtefælle og børn. Nogle gange kan en skilsmisse være uundgåelig for eksempel, hvis en af forældrene ikke kan lade være med at slå. Men mange skilsmisser kan undgås, hvis forældrene bliver bedre til at lytte til hinanden og lytte til Guds ord.

Selvom faren og moren bliver skilt, så er det stadig deres opgave, at børnene vokser op på den bedst mulige måde. Det kan godt være de ikke elsker hinanden, men de kan behandle hinanden pænt, og vise respekt for hinanden. På den måde kan de samarbejde om børnene.

Når børn bliver behandlet dårligt

Mange børn oplever, at de engang imellem bliver behandlet uretfærdigt. Forældre er jo kun mennesker på godt og ondt, og alle mennesker fejler. Forhåbentlig kan forældrene bagefter se uretfærdigheden og sige undskyld.

Men der er også børn, der bliver behandlet rigtig dårligt eller mishandlet. Det kan være, de får tæsk, eller forældrene ydmyger dem. Det er en stor synd, hvis en far eller mor skaber vrede i deres børn, og får dem til at miste håbet.

Hvis en far eller mor behandler et barn på en meget slem måde, så skal barnet søge hjælp hos andre voksne – både for sin egen skyld, men også for forældrenes skyld (også selvom forældrene siger, at de ikke vil have det). Det kan være, at barnet har en bedstemor eller en onkel, der er god til at hjælpe. Hvis ikke, skal barnet bede sin præst eller lærer om hjælp. Det er også vigtigt at bede til Kristus og Jomfru Maria om hjælp.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: